Schade door onbekende dader

De nachtmerrie van elke bestuurder. U parkeert uw auto en bij terugkomst is hij beschadigd. En nee, vaak zit er dan  geen briefje achter de ruitenwisser met excuses en de contactgegevens van de veroorzaker. Hoe gaat u met deze schade om?


Maak foto’s

Allereerst is het verstandig om meteen foto’s te maken van de beschadiging en van de omgeving. Veeg eventuele sporen niet weg, maar maak ook hier duidelijke foto’s van. Daarnaast heeft u een sterkere zaak als u getuigen heeft. Probeer daarom getuigen van de aanrijding te vinden en noteer hun naam, adres en telefoonnummer.

 

Aangifte bij de politie

Om voor een vergoeding van het Waarborgfonds in aanmerking te komen, moet u ook zo snel mogelijk aangifte bij de politie doen.

 

Vul een Europees Schadeformulier in

Het is belangrijk dat u een Europees Schadeformulier invult. Hierop vult u de gegevens van uw auto in, beschrijft u het ongeval / de beschadiging en kunt u een situatieschets maken.


Waarborgfonds

Een schade veroorzaakt door een ander motorvoertuig waarbij de veroorzaker onbekend is, wordt alleen vergoed als u all-risk verzekerd bent. Maar mogelijk heeft dit no-claim gevolgen. U kunt wel een claim indienen bij het Waarborgfonds . U moet in dat geval een getuige hebben die kan bevestigen dat u de auto onbeschadigd heeft neergezet en dat hij beschadigd was bij terugkomst.

Maak een afspraak met Autoschade Car Repair

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een offerte. Is de auto beschadigd en komt het niet van een onbekend motorvoertuig? Dan kunt u ervoor kiezen om de schade zelf te betalen of het te claimen bij uw verzekering (alleen bij all-risk verzekering mogelijk).

 Maak nu een afspraak

 
';